Elsősegély oktatás és vizsgáztatás

Közúti Elsősegélynyújtó tanfolyam és vizsga
A tanfolyam ára: 13.000 Ft.
A tanfolyam és a vizsga helyszínei:

Szeged, Kossuth Lajos sugárút 119 Szeged Plázában lévő ügyfélszolgálati irodánkban.
Hódmezővásárhely: Kossuth tér 2. 2. emelet Vöröskereszt Iroda
Makó: Széchenyi tér 7. 2. emelet Vöröskereszt Iroda
Szentes: Kossuth tér  6. 2. emelet Vöröskereszt Iroda
Csongrád: Kossuth tér 8. Vöröskereszt Iroda (Galériában)

Jelentkezés módja: az ügyfélszolgálaton személyesen, vagy meghatalmazott útján, a tanfolyami díj befizetésével ügyfélfogadási időben.
Jelentkezni még a az autósiskoláknál is lehet, akik elvégzik a szükséges ügyintézést.
Jelentkezni az adott tanfolyamra és vizsgára a keretszám betöltéséig lehet.
Szükséges: szülői nyilatkozat 18 év alattiak esetén, személyi igazolvány és lakcímkártya.
Vizsgadíj: 8.200- Ft.

Ügyfélfogadás SZEGED:

Kedd: 10-18-ig
Szerda: 10-18-ig
Csütörtök: 10-18-ig

A tanfolyamra jegyzetfüzetet illetve tankönyvet ajánlott vinni!
Tankönyv vásárolható az ügyfélszolgálaton. Ára: 1.800 Ft
Hornyák István: Elsősegélynyújtás mindenkinek (a vizsga hivatalos anyaga)

Vizsgaszabályzat letöltése

Jelentkezési lap letöltése

Szülői nyilatkozat letöltése

Munkahelyi Elsősegélynyújtó tanfolyam

Munkahelyi elsősegélynyújtó tanfolyamok szervezését és lebonyolítását vállaljuk cégek, szervezetek részére. Kihelyezett valamint angol nyelvű képzésre is lehetőség van. További információkért, árajánlatért kérjük vegye fel munkatársainkkal a kapcsolatot elérhetőségeink valamelyikén.

Jelentkezési lap letöltése

 

Elsősegély vizsgakártya pótlása - másodlat igénylése

Elsősegély vizsgakártya pótlását az ügyfélszolgálatunkon tudja kezdeményezni. A másodlat kereséséhez szükséges adatok: név, cím, anyja neve, születési adatok, valamint a vizsga helyszíne és éve.
A kérelmet e-mailben is el lehet küldeni a csongradmegye [at] voroskereszt.hu címre. Mindkét esetben az ügyintézési határidő 22 nap. Másodlatot más személy részére kizárólag meghatalmazással lehet igényelni.

A másodlat díja: 4.000 Ft, melyet a pénztárba kell befizetni, vagy a Magyar Vöröskereszt Csongrád megyei szervezet K&H-nál vezetett 10402805-00026561 számú bankszámlájára kell elutalni.
Lehetőség van arra is, hogy postán küldjük ki a másodlatot, ezt külön jelezni kell, ez esetben a másodlat díja mellé a posta költséget is fizetni kell, aminek a díja jelenleg 815 Ft. Figyelem! A postai úton kézbesített kártyák kapcsán a kézbesítési hibákra felelősséget nem vállalunk!

Elsősegélynyújtás oktatás mint a Vöröskereszt alaptevékenysége

A Vöröskereszt mozgalom megalakulását nagyban meghatározta az első kézből való segítése a sérülteknek, sebesülteknek. Ez az idő múlásával rohamosan fejlődött és napjainkban az elsősegélynyújtás testesíti meg a segítségnyújtás ezen formáját. A Magyar Vöröskereszt a Nemzetközi Vöröskereszt alapelvei és elismerési feltételei szerint működő, több mint 130 éves hazai múlttal rendelkező humanitárius szervezet. A Magyar Vöröskereszt Csongrád Megyei Szervezete önálló, megyei hatáskörrel rendelkező szervezeti egység. Célunk az élet és emberi méltóság védelme; a rászorulók, bajbajutottak megsegítése. Mindennapi feladatainkat a világszerte elfogadott 7 vöröskeresztes alapelv mentén végezzük, melyek: emberiesség, pártatlanság, semlegesség, függetlenség, önkéntesség, egyetemesség és egység.
Munkánkat területi egységekre bontva szervezzük, amelyek élén kinevezett területi vezető munkatárs végzi az operatív feladatok ellátását. Irodát működtetünk: Szentesen, Csongrádon, Makón, Mórahalmon, Hódmezővásárhelyen és Szegeden. A területek munkáját a megyei igazgatóság koordinálja, melynek irodaépülete Szegeden található.
Feladataink között kiemelten kezeljük az elsősegélynyújtás népszerűsítését, oktatását. Bizonyítja ezt az is, hogy mind az alapszabályi, mind törvényi előírások vonatkoznak elsősegélynyújtással kapcsolatos tevékenységünkre.
„2. § (1) A Vöröskereszt - alaptevékenysége körében - a következő feladatokat látja el:

e) egészségneveléssel, házigondozó szolgálat kialakításával, elsősegélynyújtás oktatásával, továbbá a rendelkezésére álló eszközökkel hozzájárul az élet- és egészségvédelemhez”(Részlet a Magyar Vöröskeresztről szóló 1993. évi XL törvényből)
„2. A Magyar Vöröskereszt az MVK tv.-ben meghatározott alapfeladatain túl egyéb feladatok ellátását is vállalja, így:

g.) végzi a gépjárművezető jelöltek oktatását, vizsgáztatását elsősegély nyújtási ismeretekből” (Részlet a Magyar Vöröskereszt Alapszabályából, 2008)
A fentieknek megfelelően készek vagyunk felkészíteni a gépjárművezető jelölteken felül a munkahelyek dolgozóit is. Az 1993. évi CXIII. törvény előírása szerint (46.§) „A munkahelyen – jellegének, elhelyezkedésének, a veszélyforrásoknak, a munkavállalók létszámának, a munka szervezésének megfelelően – biztosítani kell a munkahelyi elsősegélynyújtás tárgyi, személyi és szervezési feltételeit.”
A múltban megszerzett tapasztalatainkat ötvözve partnereink szakmai tudásával minőségi oktatást nyújtunk minden tanfolyamunkon részt vevő számára.

További információért forduljanak hozzánk bizalommal!
 

Vegye fel velünk a kapcsolatot

Tovább